Uit de krant
verder.

1955

Rijks-HBS

sloot  feestelijkheden af

Het artikel uit deze krant is in 1980 door Jan van Luytelaar (frans)

afgegeven aan Sef Lamberts (duits).

Er werd door van Luytelaar uitdrukkelijk bij vermeld: "alles bewaren".

D.d. 20 oktober 2006 overhandigde Sef mij de krant om hem dus verder

“goed te bewaren".

Oud-leerlingen van de jubilerende Rijks H.B.S.

te Venlo defileerden Zondag voor de autoriteiten

RIJKS HBS sloot feestelijkheden

Venlo, 17 October.

De laatste dag van de feestelijkheden rond de 75-jarige Rijks H.B.S. werden ingezet met een koffiemaaltijd, door de leraren aangeboden aan de leerlingen en aan de gasten van andere middelbare scholen. De stemming onder het 300 man tellende gezelschap wat zeer geanimeerd.

Aan de sportieve ontmoetingen, die in de loop van de middag plaatsvonden, namen deel equipes van het Marianum, de M.T.S., de Rijks H.B.S. Roermond en de Rijks H.B.S. Helmond.

Er werd gevoetbald en gevolleyed alsof er Olympische lauweren te oogsten vielen.

Een gezellige avond voor alle leerlingen in het concertgebouw besloot de dag. Een conferencier zorgde voor een luchtige stemming, er waren aardige piano-concertjes te beluisteren, en sierlijke Indonesische dansen te zien. Tot grote verrassing van de leerlingen kon het comité Oud-leerlingen nog eens in de beurs tasten om allen op een consumptie te tracteren. Het verdere, niet-programmatische gedeelte van de avond, werd in gezellig samenzijn op en bezijden de dansvloer doorgebracht. Directeur Vrijling heeft op deze laatste feestdag herhaaldelijk de kans waar-genomen om allen die aan het welslagen van het feest hadden meegewerkt nog eens hartelijk te bedanken.

Uit:

Dagblad voor Noord-Limburg

17 oktober 1955

overzicht.